Бившата звезда на българския футбол Димитър Бербатов представи автобиографията си По

...
Бившата звезда на българския футбол Димитър Бербатов представи автобиографията си По
Коментари Харесай

Бербатов представи книгата си и обяви: Със Стоичков ще дадем урок на...

Бившата звезда на българския футбол Димитър Бербатов показа автобиографията си " По моя метод " на специфична церемонията в столичен мол.

Футболистът приказва за книгата, за конкуренцията с Христо Стоичков, който също издаде биография преди дни и за това дали огромните му другари Мартин и Стилиян Петрови ще тръгнат по пътя му и ще пробият на книжния пазар, написа Блиц.

На представянето на  " По моя метод "  присъстваха с изключение на публицисти и другари,и десетки почитатели в очакване на подписи от звездата.

" Благодаря на хората, които ме почетоха. Какъв е моят метод? Когато хората прочетат книгата, ще схванат какъв е бил моят метод, до каква степен ме е довел. Това е един от многото способи човек да успее, оказал помощ ми, младежите, които занапред потеглят, могат да се припознаят. Сигурно две години бе процесът на писане. Не чаках да бъде толкоз мъчно, само че по-трудните неща най-после са по-сладки. И в увода си написа, че това е същинска история и не всеки път свършва с хепиенд, само че може да се вземе поука. 

Написал съм всичко както съм живял, както съм го усетил и в действителност може да се поучат хората. Доста хора ще се видят в книгата, други ще се припознаят. Някои неща не съм присъединил, тъй като са скучни. Победи и загуби съм побрал в книгата, само че съм гледал да не е отегчителна. Мисля си, че е увлекателна. В последна сметка хората ще дадат оценката си най-после. 

Звъннах на сър Алекс и му споделих, че съм Берба и по този начин. Не чакам да се обиди някой, това са нещата, през които съм минал. Някои неща ти се губят след 20 години, само че се постарахме всичко да е разказано по този начин, както е било. Преценил съм, че това, което е в книгата, ще бъде изцяло задоволително. Дано има повече такива моменти с показване на книги. Аз и Христо Стоичков сме съумели хора, ще бъде урок за всички от подрастващото потомство, в случай че има повече такива книги. Трябва да има повече такива моменти, това е здравословна конкуренция. 

Конкурирал съм се най-много със себе си. Имаше няколко сложни глави. Беше доста сложна главата около финала на Шампионската лига на " Уембли ", хората ще видят през какво съм минал там, беше доста прочувствено за мен. В последна сметка беше прелестно да се върна и да напиша всичко, през което съм минал. 

Исках и песента My Way (на Франк Синатра) да сложа, само че не ми разрешиха. Това е една от обичаните ми песни. Едва ли ще има продължение на книгата, само че човек в никакъв случай не знае. Един ден мога да си кажа, че идва време за нова книга. Но дано не отегчаваме хората. Всеки ще разбере, когато кажа " стоп " на футбола.

Може би в един миг ще се съсредоточвам в едно нещо, в което ще съм потребен. После ще се трансферира на друго нещо. Ще бъде оповестено какво ще се случи. Дали Мартин и Стилиян ще напишат книги? Всеки си взема решение самостоятелно. Аз не мога да давам препоръки на Мартин и Стилиян дали си заслужава сходно нещо. Ако се вземат решение на такава крачка, ще бъде забавно за всички. Най-емоционалният мач беше, когато се родиха децата ми. Всеки родител го знае. Това си заслужава най-вече ", сподели Бербо пред публицистите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР